Print

 

Μετά την περιοδοντική θεραπεία

 

  1. Χρειάζεται προσοχή ώστε να αποφευχθεί τραυματισμός του χείλους από μη ηθελημένη δήξη, που δεν γίνεται αντιληπτή λόγω της αναισθησίας.
  2. Υπάρχει πιθανότητα να αργήσει να επανέλθει η αίσθηση στην περιοχή που αναισθητοποιήθηκε. Η περιοδοντική θεραπεία μερικές φορές απαιτεί ισχυρή αναισθησία, για την αποδρομή της οποίας μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 6 ώρες.
  3. Ανάλογα με την περίπτωση, κρίνεται ενίοτε σκόπιμη η προληπτική λήψη αναλγητικού, όταν αρχίζει να επανέρχεται η αίσθηση.
  4. Είναι λογικό να εμφανιστεί ήπιος πόνος τις πρώτες μέρες μετά τη θεραπεία. Εφόσον ο πόνος αντιμετωπίζεται επιτυχώς με αναλγητικά και ελαττώνεται με την πάροδο των ημερών, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Σε αντίθετη περίπτωση κρίνεται σκόπιμο να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  5. Αν έχει γίνει εφαρμογή laser, είναι λογικό να αντιλαμβάνεστε μια διαφορά στην υφή των ούλων, η οποία θα αμβλύνεται με την πάροδο του χρόνου.
  6. Είναι επίσης πιθανό να αισθάνεστε μια διαφορετική γεύση ή/και οσμή.
  7. Η αιμορραγία, σε κάποιες περιπτώσεις είναι δυνατό να συνεχιστεί για λίγη ώρα. Η αλλαγή χρώματος του σάλιου προς το ερυθρό δεν αποτελεί ένδειξη αιμορραγίας. Αν εξακολουθεί να υπάρχει ροή αίματος από την περιοχή της θεραπείας για περισσότερες από 2 ώρες, θα ήταν καλό να επικοινωνήσετε με το ιατρείο.
  8. Οι συνεδρίες εφαρμογής laser πρέπει να επαναλαμβάνονται εντός 7 ημερών. Αν για οποιονδήποτε λόγο αυτό δεν είναι εφικτό, είναι προτιμότερο η συνεδρία να γίνει νωρίτερα παρά αργότερα.
  9. Μεταξύ των πρώτων τεσσάρων συνεδριών συνιστάται η χρησιμοποίηση στοματικού διαλύματος ή/και γέλης την οποία θα σας υποδείξει ο οδοντίατρος. Τα σκευάσματα αυτά θα πρέπει να λαμβάνονται μετά το βούρτσισμα χωρίς να ξεπλένονται για μισή περίπου ώρα.

logo08peistikos.com