Print

 

Μετά την έμφραξη

 

  1. Χρειάζεται προσοχή ώστε να αποφευχθεί τραυματισμός του χείλους από ακούσια δήξη, που δεν γίνεται αντιληπτή λόγω της αναισθησίας.
  2. Υπάρχει πιθανότητα να αργήσει να επανέλθει η αίσθηση στην περιοχή που αναισθητοποιήθηκε. Για την αποδρομή της αναισθησίας μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 6 ώρες.
  3. Αφού επανέλθει η αίσθηση, είναι δυνατό να εμφανιστεί ήπιος ως μέτριας έντασης πόνος. Δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας, υπό την προϋπόθεση ότι η ενόχληση είναι παροδική και ελαττώνεται με την πάροδο του χρόνου. Αν χρειαστεί, μπορεί να γίνει λήψη αναλγητικού (depon, panadol).
  4. Αν ο πόνος είναι έντονος, συνεχής και δεν ελέγχεται με τη λήψη αναλγητικού, κρίνεται σκόπιμο να μας ενημερώσετε.
  5. Αν οποιασδήποτε έντασης ενόχληση επιμένει για περισσότερο από 10 ημέρες, θα ήταν καλό να επικοινωνήσετε με το ιατρείο.
  6. Τις πρώτες ώρες μετά την έμφραξη είναι πιθανό να αισθάνεστε πως η αποκατάσταση "προεξέχει" και εμποδίζει το στόμα να κλείσει σωστά. Αν αυτή η αίσθηση εξακολουθεί να υπάρχει τις επόμενες ημέρες, θα ήταν καλό να μας ενημερώσετε.
  7. Τις πρώτες μέρες μετά την έμφραξη είναι πιθανό να υπάρχει μια αίσθηση αδρότητας, η οποία εκμηδενίζεται με την πάροδο του χρόνου.
  8. Σε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε την παρουσία οξύαιχμων γωνιών, κρίνεται σκόπιμο να μας ενημερώσετε, ώστε να προληφθεί η πιθανότητα τραυματισμού των μαλακών ιστών.

logo08peistikos.com